Despre noi

Sunt Alina Cimpoieru, am 28 de ani si sunt profesor coregraf, licentiat in coregrafie, promotia  2009 UNATC.

Alina Cimpoieru

Alina Cimpoieru

 Fac dans de la 6 ani. În clasa a 8-a am participat pentru prima oară la un concurs, primul și din afara țării, în Ungaria. Am urmat „Școala de Arte” din Giurgiu, cursuri de dans la Casa de Cultură Giurgiu, iar la 19 ani am plecat la București unde am absolvit Facultatea „Artele Spectacolului” specializarea „Coregrafie.” Iubesc dansul și copiii, așa că a-i învăța a fost ceva firesc în viața mea, nu am avut nicio cumpănă, nu m-am gândit vreodată ce să fac?

Am început prin a preda închiriind diverse săli. După un an am selectat copiii cei mai buni de la momentul respectiv si am infiintat trupa „Dance Word”. Membrii trupei de atunci, din 2007, in mare parte sunt și acum alături de mine.

Însă problema mea la începutul carierei era că nu mă cunoștea nimeni și nu puteam participa la evenimente cu copiii, nu îi puteam scoate pe scenă. Mai tarziu, m-am gândit că nu trebuie să sufere și alți copii sau profesori și asa am dat naștere Festivalului de Arte pentru Copii „Joy of life” („Bucuria vieții”).

De la bun început nu a avut caracter competitiv. Am avut succes cu el. Părinții copiilor și cunoscuții s-au implicat, ajutorul pe care-l  primeam era doar în produse, materiale necesare, nu bani. Însă am ajuns să mă lovesc de nevoia de bani pentru că trebuia să plătesc sălile închiriate.

Cum am început să desenez bucurii

În 2007, în anul I de facultate, am înființat școala de dans sub forma unui S.R.L., pentru că aveam nevoie de o formă legală pentru a-mi desfășura activitatea și de a strânge bani. Țineam orele în săli diferite de sport până la un moment dat când am zis că așa nu se mai poate, cu doar 2h/săptămână copiii nu pot face performanță și am închiriat o singură sală de sport, o sală de 250 mp în care am făcut și o sală de dans.

Doar că banii ce se adunau nu-mi ajungeau să plătesc chiria și utilitățile. Am început să predau și lecții de dans la grădinițe, dar banii tot nu erau suficienți. Zilele mele erau pline, nu mai aveam cum să le umplu ca să fac și mai mulți bani. Așa că am predat garsoniera în care stăteam cu chirie și m-am mutat într-un spațiu pe care-l închiriasem în una din camerele de lângă sală.

Am stat acolo 3 ani, până in 2015, când am mai crescut material și mi-am permis să închiriez din nou o garsonieră.

Lucrez cu copii ăștia de 10 ani! Suntem o familie! Nu pot să-i las pur și simplu! Majoritatea provin din familii care nu au o condiție socială bună și aici ei și-au găsit o bucurie, sunt utili! Uite, cei mari și buni, pot duce mai departe ce au învățat: le-am dat grupe de elevi, să le predea. Să vezi ce mândri sunt! Cât despre ce simt eu văzându-i, nu pot să-ți descriu!

Mai intru în timpul orelor lor și îi surprind imitându-mă, pur și simplu! De multe ori, când aud vorbele în gura lor mi se par rupte din context, dar mă-nfrânez să le spun asta pentru că sigur așa reacționez și eu! Câteodată poate că ce zic nu e exact ce trebuie!

Nu că i-aș jigni, doar că sunt mai exigentă, nu vreau să greșească și-atunci le-atrag atenția unde au greșit, ce nu mi-a plăcut. Nu m-am gândit la cum sună când spun eu, dar când îi văd pe ei, atunci mi se pare haios. Parcă mă văd într-o oglindă de oameni!

In general fug de ceartă și discuții! Dar le spun în față ce am de spus și așa i-am obișnuit și pe ei: nu le convine sau vor ceva să spună imediat. Dar conflictul nu se continuă niciodată. Fiecare spune ce are de spus și acolo ne-am oprit, nu lungim discuția și nici nu ținem supărare. Ne continuăm treaba.

La Școala de dans „Dance World„, sunt 2 trupe: „Dance World” și „Dance World Junior”, de performanță și mai multe de începători. Cu ele particip la competițiile importante; de fapt ei sunt o singură trupă, se antrenează și se ajută împreună dar pentru că în competitii exista niște categorii de vârstă și conform regulamentelor, categoriilor de vârstă, i-am împărțit în mici și mari.

Un interviu complet despre mine si povestea Dance World, găsiți aici, pe blogul Mariei Mazilu, in articolul Copii români la Hollywood .

Reiau mai jos, succint,  istoricul si palmaresu nostru

In vara anului 2007 am infiintat Scoala de Dans “ Sport World” care, desi deschisa in Giurgiu, orasul meu natal, isi desfasoara activitatea in Bucuresti.

In toamna anului 2007 am selectat copii talentati, inscrisi la momentul respectiv la cursul de dans, si am infiintat Trupa de Dans Modern “Dance World “. De atunci, copiii din aceasta trupa au avut un program intens, lucrand in regim de performanta.

Au avut participari importante la evenimente de mare amploare cum ar fi : “Cerbul de aur“ ( Editia 2008 ),  “Eurovizion Junior“ (Etapa nationala 2008 ), “ Festivalul Flori de Mai “ ( ditia speciala din 2009 – Festivalul Trofeelor), “Festivalul Dan Spataru “ (Editia 2008 ), “ Festivalul Tineretii “ ( Editiile 2007, 2008, 2009 ).

La inceputul anului 2009 m-am hotarat sa particip cu copiii la primul nostru concurs  de dans si am vrut, inca de  la inceput, sa fie un eveniment international. Ne-am inscris la “ Ghiocelul de Argint”, un festival international de muzica si dans ce are loc in fiecare an la Arad. I-am inscris la mai multe sectiuni de dans, diferite ca gen si la diferite categorii de varsta. La final am plecat acasa cu un Trofeu pentru Coregrafie,  3 premii I, 2 premii II si un premiu III. .. un mare succes . Acest lucru m-a ambitionat si mi-am spus ca acesti copii merita mai mult.

Din toamna lui 2009 am inceput pregatirile pentru materialul de preselectie la Festivalul International de Muzica, Teatru si Dans GEF 2010 de la San Remo, Italia. ( www.gef.it ) In materialul de preselectie am prezentat 5 momente artistice ( 5 dansuri ). Pe 15 martie am fost anuntati ca am intrat in finala de la San Remo cu 3 din acestea ! Aici aveti povestea intreaga de la San Remo 🙂

In luna iulie 2010 am participat la Festivalul de schimburi culturale Euroasia de la Istambul, capitala culturala europeana in acest an.

Tot in 2010, la sfarsitul lunii iulie, am castigat, in cadrul Festivalului Cerbul de Aur Junior, unul din cele trei premii speciale ale Televiziunii Romane : Premiul pentru cel mai frumos show ! , drept pentru care la urmatoarea editie a festivalului Cerbul de Aur Junior, cea din 2011, Dance World va fi trupa oficiala de dans a festivalului.

Asa cum am obișnuit, in luna august 2010, am participat la Festivalul Tinereții de la Costinești. Am fost prezenți pentru al patrulea an consecutiv la acest festival.

In 2011 am trecut doua preselecții la show-ul „Romanii au talent” .

Tot in 2011 am câștigat o preselecție pentru Cupa Mondiala de Dans pentru Copii de la Disney World Paris din luna iunie 2011 unde am reprezentat din nou Romania.

Pe 20 martie 2011 am participat la concursul de dans ”ESDU DANCESTAR Romania Open 2011″, cea mai mare competiție de dans din Romania, unde am luat locul I la secțiunea “Production” si ne-am calificat in Marea Finala din Croatia, din 18-22 mai 2011.

In 2012 am participat la festivalul international de dans de la Novisad, ,,Dance Fest” unde ne-am calificat in Top 15 din mai mult de 500 de trupe participante.

Anul 2013 a început cu o nouă aventură. După ce am trecut de preselecțiile cunoscutei emisiuni TV ,,Romania dansează”, am reușit sa realizam două  ,,poveşti coregrafice” ce ne-a adus succesiv calificări in audițiile televizate si mai apoi in semifinala.

In 2014 am reeditat succesul de a ne trece de preselecțiile de la  ,,Romania dansează” si sa ne calificam in audițiile televizate.

In 2015 sm participat, la cel mai renumit festival pentru copii din Romania: ,,Mamaia Copiilor” cu doua showuri: ,,Avioane de hârtie” alături de Giada Giardinelli si ,,Alunecând pe o rază” , un musical rock-opera & etno cu care am si  câștigat <<Trofeul Mamaia Copiilor 2015 – secțiunea show>>. Dan Manoliu, membru al juriului si reputat regizor, a decernat trofeul si a ținut sa menționeze: ,,-Îmi face o mare plăcere sa ofer Trofeul la categoria SHOW. De departe, cel mai bun a fost show-ul <<Alunecând pe o raza…>>”. Pentru prima data la Mamaia Copiilor un grup inedit, cu tineri artiști ce reprezinta 5 orașe din Romania:Trupa Dance World – București. Dora Gaitanovici – compozitor, textier si interpret – 15 ani – Buzău. Alexia Urtoi – interpret – 13 ani – Iasi. Cosmin Andrian – interpret – 14 ani – Călărași. Iulian Selea – interpret – 15 ani – Pitești.

– va continua… .. va promitem  !!!

Si ca sa va convingem, cititi articolul:

WCOPA – Campionatele Mondiale ale Artelor

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *