,, Mamaia Copiilor” editia a XII-a

           Cel mai asteptat eveniment muzical de pe litoral, dedicat celor mici: ,, Mamaia Copiilor” editia a XII-a, desfasurat, in perioada 5-8 iulie, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta,  nu ar fi  putut lasa deoparte membrii trupei DanceWorld. La acest eveniment, au  sosit la malul marii, insa, pe data de 2 iulie, cand s-a  dat startul repetitiilor. Trupa DanceWorld a asigurat coregrafiile pentru o parte din concurentii  participanti la sectiunile interpretare, dar si creatie. Intre cei pentru care corpurile de balet ale trupei au asigurat coregrafiile s-au numarat copii talentati,  cu multe premii si trofee in palmares:

–  MIRUNA PANZARU, din Bucuresti, castigatoarea de anul trecut a premiului I, sectiunea interpretare, pentru care Diana a realizat un moment de mare sensibilitate artistica la melodia ,, Ingerul meu”,  cu care anul acesta Miruna a participat la sectiunea  interpretare, grupa 10-12 ani.

GIADA GIARDINELLI, din Focsani, castigatoarea unui premiu special, oferit de Radio Romania International pentru interpretarea melodiei ,,Festivalul visat” si la care cele mai mici membre ale trupei au dovedit nu numai ca nu au nici un fel de track, chiar daca o parte dintre ele participau pentru prima oara la un festival de asemenea importanta, dar au si reusit sa obtina ropote de aplauze din partea unui public entuziasmat.

TOTOLICI AURORA-MĂDĂLINA din Galaţi, castigatoarea Premiului III, oferit de Cuget Liber, sectiunea interpretare pentru melodia ,,Moldovean Blues” , cu un moment original de coregrafie, marca DanceWorld.

TANCU VLAD-ANDREI, din Bucuresti,  pentru a carui ,,Fata din vis”, fetele din trupa DanceWorld i-au oferit prilejul sa marturiseasca cine era de fapt. Un alt moment artistic deosebit.

ŞTEFANIA-MIHAELA CHESAR,  din Bucuresti, a reusit sa sublinieze cu melodia ,,Am”(sectiunea creatie)  si cu sprijinul artistic al membrelor trupei,  speranta si dorinta copiilor intr-o lume mai buna, gratie mostenirii spirituale pe care si-o doresc din partea celor mari.

 

         O EDIŢIE FOARTE „TARE” . „Această ediţie a fost foarte „tare”, din punct de vedere al concurenţei, dar şi din punct de vedere al feedback-ului. ,,Încerc să fiu cât mai obiectiv, însă diferenţele valorice dintre copii au fost foarte apropiate, încât acest lucru demonstrează că „Mamaia Copiilor” de la Constanţa este cel mai „tare” festival de acest gen din România”, a spus directorul festivalului, Liviu Manolache, fiul regretatului compozitor Aurel Manolache, iniţiatorul evenimentului, intr-un interviu acordat Mirelei  STÎNGĂ, pentru telegrafonline.ro. „În ceea ce priveşte evoluţia grupei I de vârstă, 4-6 ani, se pare că din urmă vine ceva foarte frumos, pentru anii viitori. Din păcate, la Grupurile Mari se constată o scădere a valorii faţă de anii trecuţi, din cauza posibilităţilor materiale. Însă, atât la Grupurile Mici, cât şi la cele mari, lucrurile merg spre… show, ceea ce este îmbucurător”, a mai spus Manolache.

            Prezentatorii de anul acesta ai festivalului au fost  adolescenţi consacraţi la festivaluri anterioare, profesionişti ai „vorbelor de… introducere”: Alexandra Ruge, Andy Jugănaru – un artist al improvizațiilor, şi Iasmina Saraj.

             Timp de trei zile, pe scena Festivalului au concurat 55 de interpreti din întreaga ţară împărţiţi în patru grupe de vârstă: 4-6, 7-9, 10-12, 13-15 ani precum şi soliştii celor 22 de melodii semnate de 16 compozitori.

            Juriul concursului, condus de muzicologul Smaranda Oţeanu-Bunea, a reunit oameni de cultură şi artă, reprezentanţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune, Societăţii Române de Televiziune, ai Ministerului Educaţiei şi Ministerului Culturii.

            Societatea Română de Radiodifuziune, care s-a numărat printre organizatori a fost, totodată, şi principalul partener media.

Va așteptăm, la anul, să ne urmăriți în  a XIII-a ediție a festivalului !

 

 

 

 

 

Posted in Concursuri, Evenimente, Spectacole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.