Palmares

 DANCE WORLD

o poveste de succes fără sfârșit

          Suntem Dance World, o trupa de dans înființată in 2007 in București.

Ne lăudăm in primul rând cu cea mai vizionara si talentata coregrafa – Alina Cimpoieru.

În prezent, trupa funcţionează în cadrul Asociaţiei „Colorăm Zâmbete” care este o organizaţie non-profit şi are ca obiective, printre altele, dezvoltarea armonioasă a copiilor prin educaţie şi dans. În cadrul asociaţiei funcţionează mai multe trupe de dans, în funcţie de nivelurile de performanţă ale copiilor şi de vârsta acestora. Familiile copiilor de sub aripa Asociaţiei au posibilităţi materiale mici şi doar câteva, medii. Cu toate acestea, copiii cu rezultate deosebite şi la şcoală (premianţi şi olimpici).

Dance World este o trupă de dans de performanţă.

Inca din primul an, si de atunci in fiecare an, suntem corp principal de balet pentru Festivalul Tineretii care are loc in fiecare an la malul marii. De asemenea, am participat cu succes si la alte competiții de gen: Festivalul Mamaia Copiilor, Festivalul Cerbul de au r- Brasov precum si Cerbul copiilor.

             Începând cu anul 2009 am inceput o ampla si susținută participare la competitii internaționale de dans de unde ne-am intors întotdeauna cu numeroase trofee si medalii. Primul concurs la care am participat a fost “Ghiocelul de argint”, la Arad de unde ne-am intors cu 6 premii din 6 dansuri prezentate si cu Trofeul pentru cel mai bun coregraf. Asta ne-a ambitionat si ne-a dat aripi astfel ca in 2010 am reprezentat cu succes Romania la “Global Education Festival” la San Remo, Italia si la “Euroasia Culture  Festival” in Turcia. Începând tot din 2010, am participat si la festivalul “Conil fest”.

             Nu ne-am oprit aici, astfel ca in 2011 am participat la “Dance World Cup Competition” la Paris-Franta unde am obtinut un excelent dar si binemeritat loc 6. De asemenea, ne-am calificat cu succes la ‘ESDU Dance Tour’.

               In 2012 am dat dovada de si mai mult curaj, organizand un festival de arte pentru copiii, ‘The Joy of Life’, care aduna anual sute de copiii, fiind un maraton al artelor. In acelasi an am reprezentat Romania la ‘Dance Fest’-Novi Sad in Serbia, intorcandu-ne acasa cu fiecare moment artistic premiat, si anume, 6 premii I, 2 premii II, 2 premii III şi calificarea în top 15 din cele peste 500 coregrafii aflate în concursNu ne-am oprit aici, luand parte si la proiectul de promovare al sportului : “ Tineret in miscare”.

             Anul 2013 a fost cel al televiziunii, unde, la prima ediție a emisiunii concurs ,,România Dansează”, singura de acest gen, au reușit, concurând alături de câteva sute de trupe si dansatori de toate genurile, să se califice in „Galele semifinale”, fiind la un pas de a se califica in Marea Finală.

          Si anul 2014 ne-a adus reusite si motive de mandrie, participand din nou la festivalul “Euroasia Culture Festival”, precum și la „România Dansează”, unde ne-am calificat in „Galele televizate”

        Vara anului 2015 a fost unul de gratie datorita obținerii trofeului festivalului “Mamaia copiilor” la secțiunea show. Momentul artistic, un musical rock-opera & etno, creat împreună cu alti patru copii talentati:  Dora Gaitanovici – compozitor, textier si interpret , Alexia Urtoi, Cosmin Andrian, Iulian Selea, va rămâne o referință in istoria acestui festival.

      Vara anului 2015 a fost cea in care am participat la Festivalul “Kids Sing” la Iaşi, dar și la Zilele Municipiului Bucureşti,  iar în toamnă la “Festivalul internaţional de folclor, muzică şi tradiţii”, festivalul interjudeţean “Euro Dance”, luând parte şi la Zilele Municipiului Giurgiu, precum şi la Spectacolul Aniversar “Vulcan Value Center”.

             In luna octombrie am asigurat coregrafia festivalului “Laleaua de aur” de la Mioveni, participand o luna mai tarziu si la “Festivalul Vinului” de la Panciu, in Vrancea.

Inainte de sarbatorile de iarna, trupa de dans Dance World a urcat pe scena la ”Bucharest Christmas Market-Un craciun de poveste”. La scurt timp dupa, am organizat ca in fiecare an  spectacolul ‘In asteptarea lui Mos Craciun‘. De asemenea, aproape de sfarsitul anului, trupa de dans Dance World a fost parte a unui proiect deosebit, “Eveniment caritabil: Gala speciala pentru educatie”.

In anul 2016 am avut onoarea de a fi singura trupa de dans din Romania acceptată, după o preselecţie riguroasă, în lotul naţional, care a participat la “World Championship of Performing Arts” – Campionatul Mondial al Artelor, la Hollywood, unde am  câștigat 3 titluri de Campion Mondial (Over All), 6 medalii de aur, 2 medalii de argint şi ne-am clasat pe locul doi în competiţia pentru titlul de Campion Mondial Absolut, urcând lotul României în această competiţie pe locul 11 dintre cele 51 de ţări participante.

De asemenea, tot anul acesta, am fost corp de balet la „Festivalul Tinereţii” – Mangalia, Festivalul „Laleaua de Aur” – Mioveni şi am fost invitaţi să dansam în Gala Festivalului „Mamaia Copiilor”.

Pe lângă participarea la aceste concursuri, festivaluri şi alte evenimente, trupa a avut numeroase apariţii în emisiuni de televiziune: „Neaţa cu Răzvan şi Dani”, „Star Matial”, Răi da Buni”, Teo Show, au fost invitaţi ai Corinei Chiriac în emisiunea sa „Să v-amintiţi duminica”, dar si la „Agentul Vip”.

De asemenea, membri trupei au făcut parte din distribuţia unor videoclipuri ale unor solişti consacraţi, cum ar fi Andra, Omar, Sanchez, Bibi.

                                                                                                By Marina